maandag 11 november 2013

Een plekje voor jezelf (mijn 'werk'plek thuis)


Op mijn facebookpagina had ik gisteravond al geschreven: Yeah!! Het begin is er; mijn eigen werkplek aan huis! Bureau, dossiers, schrijfsels, pc-tje en alles wat ik nodig heb om mijn vrijwilligerswerk uit te kunnen voeren. Het is nog niet helemaal klaar#maar-ik-heb-in-ieder-geval-alles-bij-elkaar-op-1-plek! en deze foto die ik laat nog had gemaakt en toegevoegd. Trots dat ik was!
Het is er (eindelijk) van gekomen. Ik ben gewoon maar begonnen. Een chaotische rommelkamer ontrommelen, schoonmaken en herindelen. En daar mijn eigen plek gecreëerd. Om te schrijven, te werken, studeren, voor stille tijd of gewoon, even aan te zitten, kladjes schrijven, mijn gedachten op papier vorm geven, mindmappen, things-to-do... en wvttk.;)

Mijn bureau ziet er op deze foto wat rommelig uit, dat komt omdat ik alweer aan de slag was gegaan. Als ik stop ruim ik op en zorg dat er alleen de spullen liggen die ik meteen en vaak gebruik.

Klein detail.
Mijn dankbaarheidsschrift (belangrijk detail!) ligt ook op mijn bureau.
En hier zit ik nu ;)

Ik ben veel bezig met mijn (vrijwilligers) werk als coördinator van Lifehelpdesk en Moederkring. Volg de links om op de website's te komen om te zien waar het allemaal om gaat. Daarnaast blog ik veel wat ik overigens erg leuk vind en ontspannend. Het geeft mij positieve energie.
Waar mijn passie ligt? Ik wil van mijn ervaring(en) mijn werk maken. Van mijn noden een deugd. Mijn verlangen wil ik anderen geven omdat ik weet, dat het verlangen ook daar ligt. Mijn talenten gebruiken. Vrucht dragen, Zaaien en ontvangen. Luisterend naar de fluisterstem in mijn ziel, dat komt van Hem, die alles in mij doet groeien en wil gebruiken... Dat wat Hij mij geeft om te leren wil ik doorgeven aan anderen om te helpen. Alles vanachter de pc? Ja, nu even wel, want voorlopig kan het even niet anders. 'Later' ga ik er op uit, naar moeders en gezinnen, waar het even niet gaat, te helpen en te begeleiden als coach en ervaringsdeskundige.

Ik denk dat velen onder ons een plekje voor zichzelf nodig hebben, met dat bij de hand wat je lief is, al is het je werk, je boeken, je creativiteit, en er kunnen zoveel meer redenen zijn. Het is daar waar je tot rust komt, waar je stil kunt zijn, nadenken, concentreren maar ook ontspannen. Al is het maar een stoel met je favoriete boeken op een tafeltje er naast. Het gaat erom dat je daar de spullen hebt die jouw kalmeren, inspireren en wat positieve energie geeft, het is daar, waar je even naar toe kunt gaan om tot jezelf te komen.

Ook bij het vereenvoudigen van je leven is het goed een plek voor jezelf te hebben.

Heb jij ook een plek voor jezelf?
Of droom je er nog over ...?

Liefs van Syl


16 opmerkingen:

 1. Lieve Syl,

  Heerlijk, je eigen plek! Waar je tot je eigen gedachten kan komen, lekker mijmerend bezig kan zijn, inspiratie op kan doen maar ook inspirerend bezig kan zijn voor anderen. Ben heel benieuwd wat je ons vertellen wil!

  liefs
  Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben het helemaal met je eens. een eigen plek is heerlijk. een moeder met goede energie, is een deugd voor het gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel leuke plaats om te werken en dergelijke...trouwens ik vindt je blog heel warm..een vraagje ? om een pagina op facebook te promoten moet ik betalen? ik heb geprobeert maar lukt me niet...groetjes soraya

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie Soraya. Je vraag: als je een blog op facebook wilt promoten zijn daar idd kosten aan verbonden. Je kunt dacht ik alleen via PayPal betalen. En daar heb je een PayPal rekening voor nodig. Als je er niet uit komt, laat maar weten :)

   Verwijderen
  2. hi tineke bedankt voor je reactie, de kosten zijn niet veel , en ja huub heeft een paypal rekening, komt in orde...groetjes van ons...

   Verwijderen
 4. Het is een heerlijk plekje, ik hoop dat het vele werk dat je er ongetwijfeld zult verzetten, gezegend wordt!
  Als het knutselen beneden klaar is, is het volgende project mijn plekje boven, met bureau, laptop, boeken enz... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, ook je eigen plek!! Heerlijk is dat! Hoop dat je project dan te lezen is op je blog, ben benieuwd! ;)

   Verwijderen
 5. Ik heb wel een eigen plek maar ik zit er bijna nooit. Leuk, die foto's. Veel werkplezier daar aan dat buro!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb een heerlijk groot bureau op zolder... Alleen zit ik daar ook bijna nooit. De laptop staat meestal op de keukentafel...
  Ik wens je ook veel werkplezier met al je bijzondere initiatieven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi stukje! Echt mooi die initiatieven. Ik hoop dat het voor veel mensen een bemoediging mag zijn, zowel voor de moeders als voor iedereen die zich aanmeldt bij Lifehelpdesk.
  Gelukkig heb ik thuis ook een eigen plekje, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superleuk zeg! heerlijk zo'n werkplek, geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie werkplek. Dat is voor mij voorlopig nog een droom. Wie weet, als we over een jaar of twee kunnen verhuizen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn werkplek lijkt heel wat zo he;) Maar op de foto kun je niet zien dat er ook een wasrek achter staat en dergelijke :) Het was kiezen of delen. Misschien kun je een eigen hoekje ergens creëren?

   Verwijderen
 10. Ja, dat wil ik ook! We hebben in huis een slaapkamer over die vol staat met zooi, en ik kan me er maar niet toe zetten dingen weg te doen. Soms echt moeilijker dan je denkt. Nu ik jou zo zie, krijg ik gelijk de kriebels.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoe is het met je dankbaarheids-schrift? Zit je er vaak mee op schoot. Fijn wekeend!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...