zondag 13 oktober 2013

Veel regen en dus lekker creatief in huis

De bloemen in mijn tuin versiert met druppels


Goudsbloem komt uit

Een vrolijke stoftas gemaakt voor de wintersetjes voor de meiden.

Kijk, daar hangt ie :)

En dit wordt de volgende ...

... de derde ... die ik ga maken op een regenachtige dag

Een mooi plantje voor op de keuken-vensterbank gekocht ... Hoe heet ie eigenlijk?

En deze van dochterlief gekregen :)

Een mooi harten-mobiel met vogelhuisjes gemaakt


Deze hangt in de keuken boven de eettafel ... Het geeft een gezellige sfeer!

Gezelligheid op een verjaardag zondagmiddag

Het was gezellig I, dank je wel!


Hoe heb jij je vermaakt dit weekend? Regende het bij jouw ook ze veel?

Liefs van Syl
12 opmerkingen:

 1. Ongelooflijk maar waar, hier was 't droog de hele dag. De buien trokken precies onder Noord-Nederland door. Wij hebben een heerlijke wandeling gemaakt. Leuke dingen allemaal, mooie stofjes! Cyclaam heet de plant (ik kon er eerst ook even niet opkomen).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk tieneke vooral je mooie meisjes aan tafel..is echt een zegen, en je hebt het heel leuk allemaal versierd.., mooi blogje warm en inspirerend...groetjes soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een pompoen gemaakt. Voor aan een mutsje. Eindeloos saai werkje :-) Maar wel van leuke wol, ieder keer een ander kleurtje - van die vlammige wol. Als het mutsje klaar is zal ik het laten zien op mijn blog. Hier was het zaterdagmorgen droog en ik heb heerlijk gewinkeld met mijn dochter van dertien. Gisteren heeft het heel de dag geregend. Kaarsjes aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig ziet het er bij jou uit met de zelfgemaakte krans en de meiden zo lekker aan het snoepen! Wat een energie dat je zelf zakjes hebt gemaakt voor je dochters. Leuk hoor!

  Met dit herfst weer en de winter op komst heb ik veel zin om het in huis gezellig te maken met kaarsen enz.
  Zelf ben ik winterwarme dingen aan het breien.
  En wat ziet je blog er gezellig uit, net de libelle in het klein.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto's! Gezellig die meisjes!!
  Ik weet ook niet hoe die mooie plant heet, ik kom bijna niet verder dan 'roos' en 'tulp'...;-)
  Die mobiel vind ik súperleuk!!! Dat lijkt me een hele klus, maar wel heel gaaf als het klaar is en boven je tafel hangt! Geniet ervan!!
  Hier ook veel regen, op m'n blog kun je lezen wat ik gedaan heb;-)
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die plant heet een cyclaam... echt een plantje van vroeger..
  kan binnen en buiten, maar zou hem nu maar lekker binnen houden
  hij wordt nu weer helemaal hip, vanwege zijn vele felle kleurtjes ;)
  mooi foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het verschrikkelijk dat zoveel vrouwen geobsedeerd zijn van opruimen, ontrommelen, weggooien,... Kleren weggooien die je één jaar niet aantrok...?! Ik ben ervan overtuigd dat je pas nood hebt aan fanatiek opruimen als het in je hoofd niet echt 'ordelijk' is. Neem nou de foto van je dochtertjes met taart. Gezellig??? Ik vind het net een living van iemand die elk ogenblik de verhuiswagen verwacht en die binnen het uur gaat verhuizen. Minimalistisch = gezellig. Euh, ik dacht het niet. Veel ouders denken aan modern, minimalisme, cool interieur, modern, grijs-wit-beige,... Vraag me af in hoe verre kinderen dit gezellig vinden. Waarschijnlijk gaan 'lelijke' cadeautjes en zelfgemaakte geschenkjes of knutsels ook gauw een doos in en achter een kastdeur (of aanstonds de vuilbak in?).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat mag je vinden hoor, vind het ook prima dat je zo afgeeft op mijn blog (beetje jammer dat je dat anoniem doet) Iedereen heeft zo een mening en zijn manier van leven, jij ook neem ik aan. Geloof trouwens dat je mijn blog in zijn geheel niet goed hebt begrepen, gezien je reactie over vereenvoudiging (überhaupt het vereenvoudigen niet goed begrepen). Als het je niet aan staat surf je toch lekker verder op Google naar websites die weergeven te leven zoals jij dat prettig vind. Ja, mijn dochtertjes vonden het heel GEZELLIG dat ze op de verjaardag mochten komen, bovendien niet onze living, maar dat maakt niet uit verder. En neen, zelfgemaakte geschenkjes en knutsels staan bij mij op nummer 1, vind dat veel leuker om te ontvangen. Materialistisch ben ik niet ingesteld en respecteer anderen. Vraag me af of jij wel weet hoe je leven wil, anders had je mijn blog waarschijnlijk niet gebruikt om je frustratie te uiten.

   Verwijderen
 8. ik deed het anoniem omdat ik de mogelijkheid niet heb om het anders te doen. Ik vind je blog leuk, viel er heel toevallig op omdat ik steeds uitkijk naar brei-, haak- en knutselwerk. Maar echt waar, ik begrijp totaal niet waarom jullie allemaal zo nodig moeten wegdoen en -gooien. Hebben jullie dan geen rust in het hoofd? Ik ben 53 en wil jonge meiden met mijn reactie wat doen nadenken over hun drijfveren. Je hebt er geen idee van hoeveel jonge moeders het hebben, bij vereenvoudiging- en simplifytoestanden, over opruimen en 'weg met die rommel'. Kleren wegdoen na één jaar bijvoorbeeld: we hebben het dan toch over één lente, één zomer, één herft en één winter...? Hergebruik, bewaar en koester! En misschien ligt het aan mijn leeftijd maar gezellige verjaardagtafels zagen er indertijd toch hélemààl anders uit, hoor. Ik ben helemaal niet gefrustreerd, laat het ons duidelijk wezen. De jeugd even wakker schudden, kan geen kwaad en moeten we daarom altijd handschoentje aantrekken? Jij moet je ook niet aangevallen voelen, je hebt een prima blog (en dat zijn de woorden van een vrijzinnige vrouw/atheïst tot in de kist) voor de rest en je lijkt me een liefdevolle moeder. Alleen, ruim wat minder en doe (nog meer) leukere zaken. Het zijn je mooiste jaren, Neem dat aan van een moeder van drie (zoals jij) van wie de kinderen al 30, 28 en 23 zijn. Verkwis die jaren dus niet met je vereenvoudiging (ik heb dat héél goed begrepen, ben namelijk het schoolvoorbeeld van consuminderaar). Fijne avond verder!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie! Echt! Ik kan het best waarderen dat je dit schrijft om moeders die dit najagen te laten nadenken. Zelf ben ik niet zo van het opruimen, ben al een tijd gestopt met deze blog. Het was toch niets voor mij achteraf;) Ik begrijp wat je bedoeld je tijd is kostbaar. Zeker met je kinderen als ze nog zo jong zijn (en later natuurlijk ook). Het is misschien een hype of zo, maar daar ben ik niet gevoelig voor. Ik geef wel toe dat ik het zo af en toe lekker vind om eens goed op te ruimen, dat ruimt inderdaad ook op in je hoofd. Maar het is niet mijn hobby, in plaats daarvan sta ik in de keuken samen met mijn kinderen klei te maken. Kijk, dat is ook vereenvoudigen (in mijn ogen dan). Geen klei kopen, maar zelf maken! Kleren heb ik nog van 5 jaar geleden, daar doe ik niet moeilijk over hoor, wil wel een vlotte moeder/vrouw zijn, maar het hoeft van mij niet elk jaar een nieuwe garderobe;) en zo kan ik nog veel meer vertellen, maar je begrijpt me wel. Fijn dat je nog even terug hebt geschreven, ik had achteraf niet ze snel moeten reageren, of in ieder geval een toontje lager;)

   Verwijderen
 9. Mijn toon was, achteraf bekeken, ook niet zo elastisch ;o))) Ik heb een dochter van 30 en dus al twee kleinzoontjes en ze is bezeten van opruimen, weggooiden, plaats maken. Misschien was ik daar teveel op gefocust.
  Laat de boel de boel wezen en ruim wat op als ze in bed liggen, zeg ik dan. En ontrommel één keer per jaar wat over datum is, that's enough! Dag Tineke! (trouwens mijn koosnaampje want ik heet Christine). Wees voort gelukkig!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...