zaterdag 12 oktober 2013

Smoezen (om toch spullen te bewaren)


 
 
Al ruim vijf weken geleden ben ik aan het opruimen geslagen. Alleen lijkt het er verdacht veel op dat ik niet 'opruim' maar enkel mijn spullen 'verplaats'. (zij het dan voornamelijk naar zolder zodat het wel uit mijn zicht is verdwenen). Als ik iets vast heb waar ik mijn twijfels bij heb - of ik het wil bewaren of weggooien - verzin ik (blijkbaar) een smoes om het toch te bewaren...
 
Eerst een klein verhaaltje voor wat inspiratie:
Stel je voor dat je een muilezel bent. Je spullen zijn de vracht die je op je rug draagt. Als die ezel de vracht die hij zijn hele leven te vervoeren krijgt zou blijven meesjouwen, zou hij snel door zijn poten zakken. Wanneer hij enkel hoeft te dragen wat op dat moment van A naar B moet worden vervoerd en op het juiste moment afscheid neemt van zijn voorgaande vrachtje, blijft hij vrolijk rondstappen. Zijn herinneringen aan het fijne tochtje blijven bij hem, zijn fysieke last laat hij los. Zo is zijn vracht op elk moment precies dat wat hij kan dragen. 
 
En dan nu de smoezen:
 
· Ik heb het nog niet gebruikt, maar ik ga dat binnenkort wel doen.
· Ik ga het binnenkort maken.
· Het herinnert me aan iemand.
· Ik heb het gekregen, en gekregen spullen gooi je niet weg.
· Het wordt vast weer mode.
· Het was een dure aanschaf.
· Misschien wordt het nog wel eens veel waard.
· Ik bewaar het voor mijn kinderen.
· Het is een beetje kapot, maar het doet het nog wel.
· Misschien heb ik het binnenkort nog eens nodig.
· Ik heb het nu al zolang, nou ga ik het niet meer wegdoen.
· De kinderen wilden het zo graag hebben.
· 'Iedereen' heeft het (de buurman, familie, collega, vrienden).
· Het is chic om de hele set compleet te hebben.
 
Welke herken jij?
 
Liefs van Syl
 
Ps. Een handige tip (en tijdstip!) om op te ruimen en spullen daadwerkelijk weg te doen, is aan de slag te gaan wanneer je een boze bui hebt... dat ruimt op zo'n moment lekker op én je kunt je flink afreageren op spullen die er eigenlijk niet toe doen (die je toch niet wil bewaren) (moet je natuurlijk ook weer niet té boos zijn) .... ~ Het werkt echt weet ik nu uit eigen ervaring;)
 
 
Bron: Opgeruimd leven in je huis

5 opmerkingen:

 1. De weggeefhoek op Facebook helpt ook met opruimen ;-). Zo zijn wij al van een aantal spullen afgekomen en anderen er blij mee :-).

  Maar ik moet zeggen dat ik ook heel lastig dingen weg doe....kijk maar niet op mijn zolder....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, wat een leuk stukje! Heel herkenbaar al die smoezen. Soms moet je inderdaad gewoon durven....Wat mij ook wel helpt is de stelling dat als je een jaar iets niet hebt gebruikt, je het (misschien) ook niet nodig hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja... ik herken ze allemaal wel die smoezen...
  Heb nog een tip die bij mij goed werkt! Het ligt er bij mij erg aan waar iets naartoe gaat. Als ik een goed doel voor ogen heb, dan kan ik veel makkelijker afscheid nemen van dingen merk ik! Als ik iets op mp wil verkopen ofzo, dan ga ik moeilijk doen over de prijs enzo, en stel ik het steeds maar uit! Maar denk ik aan het goede doel, dan lukt het veel beter!
  Groetjes Sannepan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zeg dat dingen waar we tegenaan lopen bij anderen herkenbaar zijn!
  De smoezen, ik herken er heel veel! :) Mag ik je rijtje smoezen gebruiken? :) en dan juist niet meer als smoes maar om misschien wel op fb te zetten. :) of iets anders...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...