maandag 28 oktober 2013

Babydoekjes of water-en-zeep?!


Welke van de mama's met baby's heeft dit artikel ook langs zien komen op facebook? Nou ben ik op zich niet zo heel pietluttig met dit soort dingen, maar het zette me wel aan tot nadenken. En nu ik toch aan het vereenvoudigen ben...

Oke, dus...??
Gebruik ik deze doekjes nog voor handjes en andere poetsdoeleinden. 
Waarom?
Voor de beste zorg voor mijn baby!
Voor haar gebruik ik nu water en een beetje zeep met een washandje...
De washandjes gooi ik in een emmer met een sopje voor die dag. En wanneer ik een witte was draai gooi ik ze erbij. Het geeft niet als de washandjes een nacht of zelfs 24 uur in het sopje staan (mits je genoeg washandjes hebt natuurlijk;). Mijn ervaring is: 24 uur in een sopje met een dopje van kruidvat Oxi en je doekje is weer wit. Net als rompertjes en kleertjes van de baby.

In de flacon had ik nog een klein deel top-to-toe wash over en dat heb ik aangelengd met water.

Ik moet zeggen dat het zelfs nog beter en sneller schoon maakt dan de babydoekjes en bovendien bespaar je ruim op je centen en is het beter voor het milieu!

De flacon bewaar ik en hierin maak ik steeds weer een nieuw voorraadje. Heel handig om op het washandje te doen. In één handeling klaar zonder gedoe!

Tip: gebruik het liefst de babywashandjes, deze zijn niet stroef en nemen het kleine beetje zeep beter op dan een gewoon washandje.

Wat in het mandje staat is het enige wat ik voor de baby gebruik. Zwitsal bijvoorbeeld (om maar een bekend merk te noemen) wordt veel gebruikt en ruikt lekker, maar bevatten stoffen waar veel baby's en kleine kinderen (en zelfs volwassenen!) allergisch voor zijn.

Het is even wat info dat ik graag wilde delen, hopelijk heb je wat aan de tips!

Wat gebruik jij voor de verzorging van je baby?


Liefs van Syl


5 opmerkingen:

 1. Als eerst ben ik geen mama dus echt kennis over baby's heb ik niet. Maar heb wel de ideeën hoe ik het zou willen gaan doen. Inderdaad beter met water en zeep dat lijkt me wel logisch. Vooral bij zo zacht baby huidje en dan al die middeltjes. Plus zijn baby doekjes ook nog eens niet heel goedkoop.

  Net als luiers, ik kreeg van mijn moeders gewoon katoene luiers en mocht ik ooit zo gelukkig zijn om een kleintje te mogen ontvangen zit ik hier ook hard over na te denken.

  Mooie ideeën

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb altijd Zwitsal zeep gebruik. Met dezelfde washandjes als bij jou op de foto. Nu blijkt dat ook in Zwitsal stofjes zitten die niet goed zijn voor een mens ( parabenen) Jouw keus voor Johnsons is beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruikte gewoon een blok baby zeep vroeger. Er zijn zo veel dingen die weer teruggedraaid worden. Goed om bewust te zijn van wat er allemaal in bepaalde flesje zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze informatie compleet gemist dus bedankt dat je dit gedeeld hebt. Ik gebruik zelf billendoekjes van zwitsal en heel eerlijk gezegd zie ik het niet zitten om bij elke luierwisseling een washandje te gebruiken. Mijn zoontje is nu 6 maanden maar nog geen uitslag of eczeem gehad. Hmm...dit stukje zet me wel aan het denken, mocht ik overstappen op washandjes en zeep dan moet ik eerst extra washandjes kopen ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Cheeky Wipes! Een echte aanrader. Goed voor de portemonnee en het milieu... én de billetjes.
  En verder enkele producten van Weleda.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...