woensdag 18 september 2013

Eenvoudig en gezond gerecht voor jonge kinderen


Voor een prettig keukenleven probeer ik vaak creatief te zijn wat koken betreft. Van fijngemalen groentemousse met gebakken aardappeltjes en groentegehaktballen - waar ze bij het bereiden de groentestukjes er zelf in mogen kneden - tot gezichtjes en figuurtjes van saus en groente.
Maar vaker dan ik zou willen blijkt mijn creativiteit toch niet helemaal gewaardeerd door de jongsten aan tafel.

Maar vanavond ging het anders! Vanavond moet echt even vastgelegd worden! Het maakt het tafelen met deze best veeleisende meiden ineens een stuk makkelijker! Heel treffend voor het vereenvoudigen van je keukenleven ;)

Ik had een receptje gevonden en iets aangepast voor jonge kinderen en het verbaasde me enorm hoe alles naar binnen ging... zonder morren :)

Ik ga dit zeker vaker in de week op tafel zetten. Maak ook andere combinaties met courgettes, komkommer e.d.
De kinderen vinden het happen van een stokje erg leuk, en met de vingers eten maakt het helemaal spannend!

Dus wie ook een makkelijke en gezonde maaltijd wil maken waar jonge kinderen aan tafel zitten... Misschien is dit een tip :)Kipfilet met tomaat


De combinatie is lekker zo. Maar je kunt natuurlijk nog meer op de spies prikken.Met blokjes aardappel, paprika en spinazie

Eva geniet...

...zelfs Lisa

Weet jij ook een eenvoudig en gezond gerecht voor jonge kinderen? Hoe tafel jij met jonge kinderen? Ik ben benieuwd!

Liefs van Syl


4 opmerkingen:

 1. Hier zijn ze allemaal gek op een heel eenvoudige rodekoolschotel. Mét appelmoes, uiteraard ;)
  Zelf hun burrito's/wraps 'versieren' en dan opeten gaat ook goed.
  Verder moeten we ze wel regelmatig aanmoedigen maar heel erg moeilijk zijn ze niet met eten, gelukkig. Ik kom er meestal ook niet zo aan toe om er iets bijzonders als een gezichtje van te maken op het bord, ofzo.
  Blijft toch een kunst hè, vooral ook om ze voldoende groente te laten eten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er heel mooi en heel simpel uit. Je hoeft inderdaad geen ingewikkelde fratsen uit te halen. Bij mij werkt het heel goed als de kinderen mee mogen koken en (deels) zelf bepalen wat we gaan eten. Op zo'n moment eten ze zelfs witlof! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ze zijn hier echt heel gek op sla met krieltjes. door de sla doe ik komkommer, tomaat, ei, pijnboompitten en dressing. De krieltjes kruid ik ook altijd. Iedere dinsdag, vaste prik en ze roepen dan: "mam wat gaan we....o yes!! Het is dinsdag!!"

  Verder versieren we ook wel eens pitabroodjes, met tomaten puree en andere pizza-achtige ingrediënten, en dan afbakken en op smullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik neem gewoon twee soorten groente. Er is dan altijd wel een soort dat ze lusten.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...