vrijdag 20 september 2013

De meidenkamer stap 1: ontrommelen


Meiden. Ik heb er drie. Nu nog niet zo groot dat ze meer kunnen gaan eisen wat slaapkamerprivacy betreft.
Maar een leuke kamer, dat willen ze wel! Alleen, om dat te bereiken, zullen er eerst een aantal mouwen opgestroopt moeten worden...

Dus mama en de meiden aan de slag...
Is ook wel een beetje nodig, niet? kijk toch eens wat een bende... Wat kunnen die meiden 'spelen' zeg ;)
 Toen ik hun kamer op de camera bekeek, zag ik dat het er niet zo gezellig was, nogal onrustig en vol. dit zie je minder goed als je er zelf doorheen loopt. Het valt niet meer op. (op de foto's hiernaast waren we trouwens al even bezig met 'ontrommelen'). 
We zijn begonnen met het uitzoeken van speelgoed en weg doen wat niet meer aangeraakt  of naar omgekeken wordt, beddengoed afgehaald (doen we trouwens elke week;)), alles verplaatsen en aan de kant, lekker soppen, stofzuigen, poppekleren en wat knuffels in de wasmachine gedaan en meteen ook maar de indeling veranderd.

***

Et voilá: Na ca 5 uurtjes schuiven, draaien, soppen en zuigen ziet de kamer er een stuk gezelliger uit. Lekker opgeruimd, schoon en stofvrij.
Maar we zijn nog niet klaar...
De muur aan het hoofdeinde van de bedden willen we in een gezellig kleurtje sauzen en alle mooie tekeningen en foto's inlijsten en ophangen. Ook willen de meiden graag een vloerkleed voor warme voetjes in die koude maanden die komen gaan.
Wie weet waar we goedkope saus kunnen kopen en vloerkleden voor kinderkamers?
Het was een hectische, maar vooral ook een dag waarin we veel hebben gedaan.
Als we dit niet hadden gedaan, was de kamer nog steeds een bende, ongezellig en vooral chaotisch.
Nu is er weer overzicht en het oude speelgoed is eruit. We zien het leuke speelgoed weer en alles is weer lekker schoon. De meiden zijn blij met hun nieuwe slaapplekje (en hopelijk heeft Lisa geen last meer van nare dromen door... misschien de rommel? ;))
Dus dit is lekker opruimen, ontrommelen, vereenvoudigen, simpeler maken, maar ook gezelliger, overzichtelijker en rustiger.
Less is more zeg ik dan maar. Want we hebben toch behoorlijk wat weggedaan.

We hebben nu al zin in stap 2...

Liefs van Syl

8 opmerkingen:

 1. Jij geeft gewoon dat kleine zetje wat ik nodig heb om te beginnen. Ik ga dinsdag R. zijn kamer doen. Want zijn juf komt woensdag :-)

  Leuk, die foto's. Less is more ja. Soms doe ik veel weg maar laat ik het toch nog op de schuurzolder staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat kan het snel een rommel zijn, hè... Hier vooral de jongenskamer die binnen no-time weer overhoop ligt, hoe vaak ik het ook opruim. Vind het niet zo erg, maar zit wel regelmatig na te denken over een 'handiger' systeem, zodat het ook weer snel is opgeruimd.
  Je hebt echt een vrolijke meidenkamer voor je meisjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de Ikea heb je wel heel handige opbergsystemen wat het ook leuk maakt om op te ruimen. Op hun website hebben ze ook leuke ideeen staan!

   Verwijderen
 3. Je vraagt naar goedkope saus..
  als ik jou was zou ik op facebook vragen wie er nog een restje lichtroze of blauwe verf heeft staan.., hebben wij ook eens gedaan en toen konden we gratis een baby kamer oversauzen. Proberen kan geen kwaad.
  Verder hebben wij bij ikea een mooi vloerkleed gekocht voor in de meiden kamer. 't staat erg gezellig en is goed schoon te houden omdat hij niet hoogpolig is.
  Leuk en erg bemoedigend deze blog, want bij ons is het net zo erg met de meidenkamer. Ik krijg ook eindelijk inspiratie om maar even mijn handen uit de mouwen te steken, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat anders! Wat opruimen al niet kan doen!
  Ik heb de kamer van de kinderen bewust heel simpel....en stiekem ben ik een beetje jaloers op ze....hun kamer straalt rust uit....kan het bij onze kamer nog niet voor elkaar krijgen. Maar goed een beetje tijd en proberen doet wonderen.

  Ik heb bij de kinderen de Trofast opbergcombinatie (die gewoon recht is: 99x44x56 cm) en dan voor R de blauwe bakken en voor L de Roze en witte bakken. Ze hebben allebei een eigen kastje. Ze kunnen er op spelen en daarna alles weer netjes opbergen. M heeft wieltjes onder de kastjes gemaakt zodat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Verder hebben hun een lange Expedit kast (5 hoog, 1 breed) waar al hun beddengoed in zit. Een ladekast met hun kleren. En alle meubels zijn wit. Lekker fris en overzichtelijk.
  Ik heb bij de kinderen een donker paarse muur (volgens mij zwarte bes) en de rest van de muren wit. Een paar simpele schilderijtjes om het op te leuken en fleurige gordijnen met paars/wit en groen.
  Onder de trofast kasten ligt een vloerkleed van onze favoriete winkel :-) Ikea! Betaalbaar en leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De meiden vinden het ook beter zo. En door het ontrommelen blijft de kamer veel langer vrij van rommel, erg handig dus ;) Ikea heeft inderdaad veel leuke en handige opbergmogelijkheden! Leuk dat je reageert!!

   Verwijderen
 5. Mooi opruimresultaat! Goed zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...