vrijdag 27 september 2013

Dagelijkse 'je-moet-wel' topsport ;)

 
Nee. Ik heb geen auto. Die neemt manlief mee om op zijn werk te komen. Ik breng de meiden met de bakfiets naar school en het kinderdagverblijf. Op werkdagen en thuis-blijf dagen. Op de thuis-blijf dagen gaat onze oudste naar school en gaan de twee jongsten weer gezellig mee naar huis.
 
In weer en wind. In zonneschijn en in regen. Leuk? Vaak wel. Vervelend? Ja, ook wel eens. Vooral als de meiden ruzie maken, schoppen of lelijke woorden roepen, en ook als mijn kleinste meisje huilt. O, en grote hobbels en kuilen vinden we ook niet zo handig;)


 
 
En elke keer weer klink in mijn oren het leuke liedje: 'Ik heb mijn wagen vol geladen...!´  Om de zin erin te houden zing ik het liedje dan steeds ook even als ik de fiets op stijg ;)
 
 Als het regent hebben we een huif. De meiden blijven dan lekker droog. En ik, na jah, wat geeft 't, het is maar regen :)
 
Het is een aardig stukje trappen zonder motortje. En aangezien ik juist díe spieren die ik nodig heb weer opnieuw moet trainen (na zwangerschappen en bevallingen), kom ik nog altijd met knikkende knieen en overwerkte beenspieren bij het eindpunt aan. Voordeel is wel dat ik gelijk mijn slappe spieren een behoorlijke boost geef zodat het trainen meteen in volle vaart vooruit gaat :)

Wat heeft dat te maken met vereenvoudigen? Er zijn een aantal voordelen als je op de fiets gaat in plaats van de auto. Bij mooi weer kun je heerlijk genieten van de buitenlucht, de zon en de warmte. Wanneer het wat frisser is kun je de frisse wind op je huid voelen, en 'uitwaaien'. Bovendien kun je je 'vrij' voelen. Het is heel anders om op de fiets te zitten dan in de auto. Je kunt meer van onderweg genieten en het is vaak ook gezelligheid. Vooral voor de kinderen. Die vinden het heerlijk! Het is simpelweg een stukje ontstressen omdat je gezonde lichaamsbeweging hebt. Mits je natuurlijk niet vreselijk in de stress vliegt wanneer je moet fietsen als het regent. In zo'n bakfiets kun je van alles meenemen, desnoods droge kleding of een handdoek. Denk er het beste van en gebruik het in je voordeel :)
 
Doe jij ook dagelijks aan 'je-moet-wel' topsport?

 Liefs van syl
 

7 opmerkingen:

 1. He, stoere moeder! Je bent goed bezig!
  Ik doe ook alles op de fiets en het is bijna altijd fijn, behalve als het heel slecht weer is. Je blijft er ook nog slank bij...
  Liefs!
  Kit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad; slecht weer is niet fijn en ook niet als harde windkracht je tegen houd... dan kan ik net zo goed gaan lopen zo langzaam ik op die bakfiets vooruit kom haha, en inderdaad, je fiets zo het koekje bij de koffie er weer af ;)

   Verwijderen
 2. Cool! Ja, ik fiets elke dag naar school met R van negen. Je weet misschien dat hij nog maar een half jaartje kan fietsen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het zwaar vond met zo'n joch van 8 achterop. Ik was bang soms, vooral met de gladheid. Zo'n bakfiets was ideaal geweest ;-) Maar nu kan hij fietsen en het is heerlijk om met hem door de straten te fietsen. Wat een leuke foto's! Ik vind je dapper. Even relaxen na het fietsen hè? Of een pittenzak op je bovenbeenspieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal geweldig zoals jij de goede moed erin houdt en de positieve dingen probeert te blijven zien!! Petje af hoor! Je bent zelfs een stimulans voor mij om weer wat aan te pakken. Leuke blog hoor.

  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stoer, mijn schoondochter heeft er na een klein jaartje gebruik een motortje op laten zetten...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat dapper Tineke zo met je meiden fietsen. Inderdaad een stoere bakfiets! Zelf heb ik ook jaren gefietst met de kinderen overal naar toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi! Leuk verhaaltje en heel herkenbaar! Ik gebruik dagelijks mijn bakfiets om de oudste naar school te brengen. Ik heb een babboe met een motortje... Groetjes Helma (gezinsleven)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...