donderdag 26 september 2013

Dag kapot servies, hallo gaaf porselein

Servies saai? Welnee!

Eigenlijk keek ik nooit om naar mijn servies. Het boeide me niet. In de keukenkastjes vond je vooral een bij elkaar geraapt servies en zo stond het al jaren in de kast.

Bij ons op tafel lag elke dag weer een ander bord. Een groene, dan weer een blauwe, een witte, een geribbelde, klein, groot... Allerlei verschillende soorten. Enerzijds gezellig, maar ook wel chaotisch. Ook waren ze oud, versleten, gebarsten en misten er hoekjes en stukjes. We hadden nog maar twee diepe borden, de rest was kapot gevallen. Van de ontbijtbordjes waren zelfs geen enkele dezelfde ...


***


Aan vervanging toe dus!

Intussen heb ik leren rommel-/en kringloopwinkel-snuffelen en is er een wereld voor me open gegaan! :) En daar heb ik zowaar een prachtige set porseleinen borden gevonden. Allemaal nog in goede staat en van elk soort evenveel. Zes ontbijtbordjes, zes diepe en zes platte borden. En dat voor een paar cent p.b.

Prachtig dat porselein! Zo netjes ... doch in al zijn eenvoud :)

Aangezien ik de smaak te pakken heb gekregen (echt heel verslavend dat snuffelen) komt er uiteraard meer...

Hetzelfde geldt namelijk ook voor de over-de-jaren-heen-verzamelde kopjes, schoteltjes en schalen in de keukenkasten.

Wat ik wil creëren is: meer eenheid en harmonie, minder rommelig en chaotisch.Hoe ziet het er achter jou keukenkastdeurtjes uit? Heb je eenheid of is er chaos?

Liefs van syl

3 opmerkingen:

 1. Leuk! Hier is een nieuwe kringloopwinkel om de hoek, moet ik echt eens gaan snuffelen ('t is er altijd druk!). Ik ben het niet zo gewend. En ergens bang om - ook al is het tweedehands - toch te veel geld uit te geven.
  Maar we doen het nog steeds keurig met servies van de Wehkamp van bijna 10 jaar geleden, al is het wel wat uitgedund. Eenvoudig, netjes, gebroken-wit serviesgoed waar ik ook nog leuk de tafel mee kan dekken. Alleen soms jammer dat ik nu met grote groepen wel wat te kort kom... Misschien toch eens zoeken naar iets dat er bij past. Voor de kids heb ik ook wel plastic bekers en bordjes van ikea, hema, action (da's wat minder een eenheid inmiddels...).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb een spotgoedkoop servies voor doordeweek. gewoon witte bordjes.
  Maar in de loop der tijd heb ik ook een servies gespaard. "lavender" van Jet. Het staat te pronken in mijn buffetkast en komt alleen tevoorschijn met kerst en pasen en dat soort dagen. Dan is het zo leuk om ineens heel feestelijk te dekken.
  Leuk dat je dan zo'n kringloop servies op de kop tikt. Geeft een rijk gevoel hè?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe mijn kastdeurtjes niet open hoor! Er staan drie serviezen door elkaar heen. Miskoop was aardewerken servies met roodborstjes van Jet. Het was zo mooi, maar je ziet elke streep van snijden, prikken, etc erop. Toen kochten we nieuw. Het staat nog door elkaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...