zaterdag 14 september 2013

Ons eet-en-doetafel-plek in de keuken

Hoe kun je het leven in de keuken vereenvoudigen? Ik heb nog geen idee, maar ik ga het uitzoeken en voor ons keukenleven proberen.

De Keuken is het hart van je huis hoor je vaak. Nou is niet bij iedereen 'de keuken' 'het hart', maar  dat geldt wel voor de eettafel. Die staat bij ons midden in de keuken, vlak achter het aanrechtblad en daar waar ik kook. Wat voor plek de eettafel is hoef ik je niet uit te leggen. Het is de plek waar je allemaal bij elkaar komt om over je dag te praten en waar je weer op krachten komt tijdens het eten. Maar ook waar je met een vriendin een kop koffie drinkt, manlief de krant leest en ik mijn blogje schrijf. Als mijn kinderen uit school komen staat er een beker drinken klaar en een koekje en kletsen we gezellig bij. Ook knutselen we er en zijn we er creatief aan bezig. Kortom, de eet-en-doetafel-plek (zo noem ik het maar) is bij velen en dus ook bij ons de plek waar intensief wordt geleefd. (Maar niet alleen kun je zo'n plekje creëren in een grote leef keuken, ook in een gedeelte van de huiskamer kun je zo'n plek maken.)
 
Ik houd wel van een fijne stoel... Lekker zacht en comfortabel om op te zitten. In verband met de kinderen hebben we gekozen voor leuningen, zodat ze niet steeds de stoel op en af lopen als we aan tafel zitten te eten.  
 
Zoals je nu in onze keuken kijkt, is het verre van perfect. Ook is het niet heel erg ruim. Maar ik ben blij met de comfortabele stoelen en de kinderen lopen niet steeds van tafel. Het tafelkleed is vuilafstotend en zo weer schoon als er een beker drinken over valt. Ik klop het kleed eind van de dag uit. Om irritaties en extra werk te voorkomen zet ik niet te veel spullen op tafel.
 
Het tafelkleed heb ik bij de Action vandaan voor maar vijf euro. De stoelen van marktplaats voor maar tien euro per stuk! Het kost wat geduld en speurwerk, maar dan heb je wat! 
We hadden hiervoor simpele stoelen met een houten zitting. Regelmatig had ik, na een tijdje gezeten te hebben echt last... Van een hardhouten achterste zeg maar;)
 
Je ziet, ook als je niet veel geld te besteden hebt, kun je een gezellig plekje in huis maken waar je met z'n allen kunt zitten, ieder op een eigen plek.
 
Dit gedeelte van de keuken wil ik nog verder 'aankleden'. Ik heb eigenlijk nooit echt in detail naar deze plek in de keuken omgekeken dan behalve opruimen en afwassen. Ik denk o.a. aan een fijne lamp boven de eettafel, misschien nieuw servies van de kringloop (altijd wel iets leuks te vinden!) Maar dat volgt in komende blogberichten:) 
 
Leuke tip: Zet twee kaarsen op tafel als je gaat eten. Het geeft rust tijdens het eten, maakt het tafelen gezellig en bovendien worden kinderen er rustig(er) van!
(andere tips heb ik in dit bericht ook in deze kleur gearceerd)
 
 
Liefs van Syl
 
 
 

3 opmerkingen:

 1. Leuke tip, van die kaarsen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral ook leuk nu de winter eraan komt: Heerlijk die sferen in huis van licht en kaarsjes:)

   Verwijderen
 2. een leuke blog en een goed idee om je woon/leefplek gezellig te maken. Ik ben erg benieuwd hoe het wordt. Kijk naar je foto's uit. Je hebt ook erg leuke foto's van de kinderen.

  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...